Influensa og tabloid-panikken

tirsdag 28. april 2009
Det har roet seg med grise-prat i nettavisene utover kvelden. Ingen av de man sjekket for smitte i Norge var smittet.
I Mexico mener de at de har funnet smittekilden (Men naboene og da spesielt de tre naboene med gris) har ikke blitt undersøkt .. Myndihetene har visst ikke kontaktet hverken dem eller enken til mannen som de mener var den første som døde av sykdommen.

WHO har hevet alarmnivået til 4, noe som betyr at sykdommen smitter mellom mennesker. Nivå 5-6 er pandemi, der er vi ikke ennå.

Det nyeste nå er at selv om det ikke er påvist smitte av mennesker i Norge, frykter grisebøndene nå at gris skal bli smittet av oss..

Skulle man bedømme ut i fra tabloidene her i landet, var halvparten av oss allerede syke.. Er dette en konspirasjon for å skape massehysteri? Opplysning er en ting, men når media bruker så mye tid, krefter og ressurser på noe som ikke er påviselig aktuelt her i landet ennå... er det da å gå for langt?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Myndigheter og media skaper bare frykt for å få oss til å ta vaksiner som de skal teste ut på mennesker. Ikke ta vaksinene!!! De sier at Tamiflu demper symptonene, hva mener de med det. Ossen kan de vite det??? Mannen i Mexico som liksom skulle ha spredd viruset gikk til legen da han fikk influensa, legen satt en vaksine og han ble litt bedre og gikk på jobben den dagen. Dagen etter ble han enda verre og døde ca 4 dager etterpå. Hva var det han fikk av vaksine? Jeg skal ikke ta noe vaksine for dette er bare et vanlig influensavirus og hvis ikke det er det så er det et virus som er blitt lagt i laboratorium som de har sluppet ut. Hvorfor skjer dette bestandig i fattige land og ikke de rike landene, bare spør jeg.

Anonym sa...

Wow. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne; den kommentaren var så veldig ukorrekt på alle måter.

Slike sykdommer starter "alltid" i fattige land fordi de ikke har automatisert skittent arbeid like bra som I-landene. De har ikke råd til å gjøre ting på like renslige måter som resten av verden, derfor har de større grad av nærkontakt med dyr. Da er det større risiko for at virus blandes slik at de muterer. Viruset oppfører seg delvis på samme måte som normale influensasykdommer, og det er nettopp derfor tamiflu har en viss effekt mot viruset. Vaksiner må derimot speisallages for det eksakte viruset det er snakk om, så de er ubrukelige. Legene vet selvsagt dette fordi man kan se hvordan et virus oppfører seg; dersom det følger et mønster som alt er kjent kan man bruke eksisterene medisiner mot det.

Ta en liten titt på wikipedia elns før du åpner munnen din.

Anonym sa...

Nå er det ikke slik at om 2 arter blandes så blir det en mutasjon, men man får en hybridisering. Dog er ikke dette alltid mulig med mindre de 2 artene er i stand til å få levedyktig avkom.

Dagens pirking :p

Anonym sa...

Jeg er rett og slett redd altfor mange som skaper frykt og helt tilfeldigvis så hoster jeg og har vondt i hodet og vondt i magen håper ivertfall det er tilfeldig og nå skaper ALLE frykt, alle oppslag i aviser og slikt rett og slett tåpelig.. -.-'

Legg inn en kommentar