Penger, mangelen på penger og det søte liv

torsdag 30. april 2009
Det står mye om penger, økonomi helse og miljø i aviser og i på nettsteder.
Det er valgår, så det er vel bare starten på stemmesankingen tenker jeg.
KrF har begynt fint, de vil gi kontantstøtte til de rikeste av bikjøperene her i landet! Ja, for det er vel ingen andre som har råd til å kjøpe miljøvennlige hybridbiler til mangfoldig hundretusen kroner? De som har råd til en sånn bil skal i følge KrF få 25 tusen kroner tilbake når de har hatt bilen et halvt år. Hurra! De som kunne trengt støtte for å kjøpe miljøvennlige biler, de får klare seg med den skrap-bilen de har.
Ja, KrF, dette er å tenke på miljøet. (ironi altså, i tilfelle KrF ikke forstår sånnt)

De minst miljøvennlige bilene her i landet tilhører ikke dem som kan kjøpe hybridbiler... Og hadde det vært miljøet dere tenkte på, burde dere kanskje startet med de bilene som skader det mest? Høybråten sier så fint at de også vil øke vrakpanten "betraktelig". Mener han da så betraktelig at menigmann har råd til en hybridbil?

Og siden det er valgår, skal man ta regjeringen. Samme dag som han forteller oss at han vil gi bilstøtte til de rike her i landet, kaller han regjeringen bleik, arrogant og totalitær. Man bruker store ord når man vil bli hørt av velgerene.

Og, for å sanke litt stemmer hos de yngste, har KrF sagt at de vil gi 500 kroner i lommepenger til ungdom mellom 16 og 19, som de skal bruke på kollektivtransport og kultur.

Hva med arbeidsledigheten da? Jeg regner med at de kommer til en løsning på den også i løpet av landsmøtet sitt.

Og jo mer vi nærmer oss høsten, jo mer gleder jeg meg til å lese hva politikerene våre har tenkt å love oss, bare DE får makten..

1 kommentarer:

Anonym sa...

fritidspenger til fattigunger er hva de vil gi. Bare det at man garantert må sende søknad og virkelig bevise sin fattigdom, er med på å putte ungene i bås. Ungdomsskolen har en fattigkasse som er ment å bruke for elever hvis foreldre ikke har råd til ditten og datten ang skoleturer. Det må være temmelig jævlig for en tenåring å havne i den båsen,- jeg tror de fleste foreldre heller suger på labben en stund og betaler selv enn å søke om bidrag fra den kassa.

Legg inn en kommentar