Nasjonaldag endte i tragedie - Nederland

torsdag 30. april 2009
30 april er Dronningens dag i Nederland. Tradisjonen i landet er at dronningens fødselsdag slås sammen med nasjonaldagen.
I dag var det 100 års jubileum for dronning Beatrix' mor, Juliana.
Men det ble dramatikk under dagens feiring, og en bildesperado drepte fire mennesker i dag.
Dramaet fant sted under markeringen av den nasjonale helligdagen i Dronningens Dag.. En stor folkemengde hadde møtt opp i sentrum av Apeldoorn for å hylle dronning Beatrix, som var på vei i en åpen buss i en større parade

I VG kan man lese:
Under en pressekonferanse som pågår nå, bekrefter nederlandske myndigheter at den 38 år gamle bilføreren er pågrepet og siktet etter den dramatiske hendelsen i Apeldoornd i formiddag, skriver avisen De Telegraaf.
I samme avis står det:
Dronningen avlyste etter hendelsen en parade hun etter planen skulle overvære. Kongefamilien sa seg ifølge Apeldoorns ordfører forferdet over ulykken og uttrykte sin medfølelse med ofrene.
- Den redselen og de bildene familien har sett er grunn nok til å avlyse, sier Apeldoorn-ordfører Fred de Graaf, ifølge Sky News.
Feiringen er også avlyst i Rotterdam, og vil trolig også bli det flere steder i Nederland.
Nederlandsk politi forteller til BBC at mye tyder på at handlingen var overlagt, og går dermed langt i å antyde at bilens sjåfør utførte et målrettet angrep da han styrte den lille svarte bilen av merket Suzuki Swift mot dronningparaden Kilde: TV2

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar